Thorleif Hallén om wiki som eksamensform

Thorleif Hallén er av en av studentene som har tatt faget som Arne Krokan har brukt Wiki som eksamensform. Gruppen hadde jobbet sammen tidligere på andre emner.

– Når det gjelder wiki som eksamensform, så følte hvert fall ikke vi, at wiki som eksamensform var relevant for emnet, fortalte Hallén.

Hva er ulempene?

De følte at det var kunstig, og så ikke merverdien. Gruppen hadde allerede vendt seg til andre verktøy, som for eksempel GoogleDocs og Dropbox, og for dem så kom Wiki som en inntrenger inn i en arbeidsmåte de hadde vent seg til.

Og når eksamen så nærmet seg slutten, så måtte man levere eksamenen som et Word-dokument! Og da kunne man ikke bruke media, slik som video og bilder.

En annen ting, er at personlig så synes Thorleif Hallén at Wiki er vel åpent som eksamensform. For skal det ikke være et endelig resultat? Og det er jo litt utleverende?

Hva er fordelene?

Det er støtte for mulitmedier, og det er et helt OK samskrivningsverktøy, men han foretrekker Google Documents.

Det er også en enkel måte for amatører å lage nettsider.

Hva kunne vært annerledes?

På en eksamen så hadde Hallén gjerne sett mer fokus på innholdet. Om vi skal skrive sammen, på ulike steder, burde vi få velge verktøy selv, ut i fra våre preferanser. For da rettferdiggjør det teknologien mye bedre, enn når vi blir presset til det. Da blir det drevet av behov. Eksempelvis har han lært seg å programmere, fordi han hadde behov for det. Når de ikke så behovet for wiki, så fikk de heller ikke motivasjonen.

Tvang om bruk på Wiki er mye mer relevant når det er pensum i seg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s