Møte med Pedagogisk Forum

AtlUnd har blitt invitert til å delta på møtene til Pedagogisk Forum – en gruppe startet av Steffen Wellinger etter at han ble årets foreleser i 2010. Gruppa ønsker å jobbe med å fremme fokuset på undervisning ved NTNU og støtte opp om forelesere som trenger veiledning i forhold til undervisning.

På møtet den 25. januar kom man fram til tre forslag:

1.       Pedagogisk Forum fungerer som program komité for UNIPED`s undervisningskonferanse. Det

innkalles til møte i mars/april.

2.       I arbeidet med nye KVASS tas med et element for en mer dynamisk og fortløpende bruk av

referansegrupper

3.       ”NTNU-learning” etableres som prøveprosjekt. NTNU-learning er en tverrfaglig rådgivingsgruppe bestående av UNIPED, IT, MML , AltUnd , EIT og biblioteksressurser som kan gi en helhetlig rådgiving på program/emnenivå. Herunder også hjelp til publisering knyttet til undervisning.

Pedagogisk Forum legger også vekt på at pedagogiske mapper (teaching portefolios) kan være et viktig hjelpemiddel både for forelesers egenutvikling, men også under ansettelsesprosesser. Samtidig ønsker Pedagogisk Forum at det kan etableres fagstøtte som kan føre til publisering av undervisningsrelaterte artikler/bøker og at man får etablert en utdanningsledelse i alle ledelsesnivå ved NTNU.

Angående referansegrupper ble det under møtet diskutert viktigheten av at både studenter og faglærere ser at det ”nytter”. Referansegruppen skal være med på å bedre undervisningen og man har positive erfaringer fra Marin og Arkitekt med å løse problemene som oppstår underveis i et undervisningssemester umiddelbart. Dette forutsetter at man har en plattform for dialog i løpet av semesteret, ikke bare en evaluering ved semesterslutt. Et forslag fra Pedagogisk Forum er derfor at nye KVASS (http://www.ntnu.no/studier/utdanningskvalitet ) tas med et element for en mer dynamisk og fortløpende bruk av referansegrupper.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s