KVASS – Kvalitetsstøttesystem for utdanning og læring

Velkommen til vår side om KVASS – Kvalitetsstøttesystemet for utdanning og læring, et system som skal brukes av både faglærere og studentrepresentanter til å forbedre studiekvaliteten ved NTNU.

Hvis du lurer på mer om KVASS, kan du gå inn på denne lenken:

http://www.ntnu.no/studier/utdanningskvalitet

der du bl.a. kan finne  følgende informasjon om hovedprosessene i KVASS:

NTNUs støttesystem for utdanningskvalitet, med verktøy og hjelpemidler som skal støtte faglærerne i planlegging og gjennomføring av undervisning og eksamen og av undervisningsevaluering. Utvikling og vedlikehold av systemet skjer i nær kontakt med faglige ledere og representanter for studenter og faglærere. Siktemålet er forbedring, ikke byråkrati og kontroll.
Utdanningsprosessen
Til årshjul Evaluering av emner og program, rapportering og oppfølging av tilbakemeldinger fra studenter, kandidater og arbeidsgivere med sikte på forbedring. Evaluering av emner og program, rapportering og oppfølging av tilbakemeldinger fra studenter, kandidater og arbeidsgivere med sikte på forbedring. Delprosessen omfatter planleggingsarbeid fra faglærer er tildelt ansvaret for et emne til semesterplanen er utarbeidet og er kjent for studentene. Rutiner og aktiviteter som utføres i og av administrasjonen. Delprosessen beskriver hvordan vurdering av studenter gjennomføres ved NTNU. Gjennomføre undervisning Delprosessen omfatter utvikling av nye studieprogram og revisjon av program og emner.

 

Vi skal bruke denne siden til å publisere blogginnlegg om alt som gjelder kvalitetssikring av undervisning ved NTNU.  Av oss i AltUnd er det spesielt Randi som holder på med nettsidene og brukervennligheten til KVASS, og Katja som ser på evaluering av emner, bl.a. gjennom spørreundersøkelser på ITL.

I denne sammenheng skal vi være støttespillere til et UNIPED-utvalg som har ansvar for at «Det nasjonale kvalifikasjonsrammeverket for høyere utdanning» (KRV) implementeres i løpet av 2011. Dette utvalget skal bl.a. sette fast retningslinjer for utformingen av nye emnebeskrivelser eller for bruken av referansegrupper.

Som støttespillere skal vi representere studentmassen. Vi er derfor avhengig av dine innspill og dine tanker rundt kvaliteten på undervisningen. Vi kommer til å legge inn noen blogginnlegg ganske snart og håper å få mange tilbakemeldinger og forslag til disse, som vi kommer til å sende videre til UNIPED og KVASS-representantene.

Hjelper du oss?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s