Ukens blogginnlegg: Hvem eller hva er Uniped?

Siden vi har en del sykdom i gruppa og siden andre medlemmer ikke har mulighet til å møte opp i dag, har vi bestemt oss for å utsette AltUnd-møtet denne uken. Allikevel, så vil vi ikke la bloggen vår forbli inaktiv, så vi har bestemt oss for å skrive ukens blogginnlegg allikevel.

Denne ukens blogginnlegg skal handle om Uniped. Siden vi leverte inn vår Årsrapport 2011 i slutten av januar, tenkte vi at det kanskje også hadde vært interessant for dere å få vite litt mer om hvem som egentlig er ”sjefen” vår.

AltUnd er en del av Uniped, som er NTNU sin ”seksjon for universitetspedagogikk”. De hører til ved Program for Lærerutdanning (PLU), som igjen hører til SVT-fakultetet.

Uniped har ”som hovedoppgave å bidra til kvalitetssikring og kvalitetsutvikling av undervisningen ved universitetet, yte service overfor det pedagogiske praksisfeltet, medvirke til nyskaping innen undervisning og læring, samt forskning i det universitetspedagogiske området” (Uniped, Årsrapport 2010). Uniped hadde i 2010 seks faglig ansatte og en administrativ ansatt, dvs. 7 ansatte, slik som AltUnd.

Som dere kanskje ser, inneholder dette et ganske vidt spekter av oppgaver. Uniped jobber altså med å forbedre pedagogene som er ansatt ved NTNU, og for å forbedre og kvalitetssikre undervisningen.

De har forskjellige prosjekter, f.eks. har de i 2010/2011 jobbet med implementeringen av Kvalifikasjonsrammeverket, som staten har pålagt alle norske universiteter og høyskoler å utarbeide innføre innen 2012. Hvis dere er interesserte i å vite mer om hvordan undervisningen skal kvalitetssikres, hvordan det skal arbeides med tilbakemeldinger fra studenter og referansegrupper, kan dere lese mer om her. De som har fulgt AltUnd i en stund har allerede fått med seg at KVASS og referansegrupper  har vært veldig sentrale prosjekter til AltUnd.

Utover det har Uniped bl.a. også ansvaret for LAOS-kursene til studentassistenter og Phd-kandidater, PEDUP-kursene til undervisningspersonal, holder kurs og deltar på konferanser, publiserer en del forskning og har altså dessuten ansvaret for at vi i AltUnd har det bra.

Så da er det kanskje på tide med en stor takk til Uniped, ikke bare for administrativt og finansiell støtte, men også for mange gode forslag, frie tøyler og et veldig godt samarbeid!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s