Referansegruppe

Referansegrupper – Har de noen nytteverdi?

Mange har sikkert sittet, eller kommer til å sitte, i referansegruppe. For de av dere som likevel ikke vet hva dette er gir jeg en rask gjennomgang: I hvert emne ved NTNU skal noen representanter fra hver studieretning gå sammen i en gruppe for å evaluere emnet, dette kalles en referansegruppe. Denne gruppen fungerer som leddet mellom resten av studentene og emneansvarlig/foreleser.

Det skal gjennomføres minimum tre møter per semester, ett ved oppstart, ett underveis i semesteret og ett mot slutten. Temaer som diskuteres på møtet er i stor grad opp til studentene og forleser å bestemme, men emner rundt pensum, undervisning og øvingssystem er nok ikke uvanlige. Ved slutten av semesteret skal det også skrives en rapport om hvordan ting har fungert i emnet.

Slik jeg, og sikker flere, har erfart er ikke begeistringen den helt store for å sitte i en slik gruppe, og for forleser er det ofte vanskelig å få noen til å melde seg. I tilfeller hvor det ikke er mange nok som melder seg frivillig, er det emneansvarlig/foreleser sitt ansvar å peke ut noen. Kanskje er en av grunnene til så lite oppslutning er at studentene ikke helt vet hva det går ut på og hva som forventes av dem. I tillegg er det nok varierende i hvilken grad emneansvarlig informerer studentene.

Vi i AltUnd mener at det er viktig å ta vare på referansegruppens verdi. Likevel mener vi at referansegruppeheftet, som gis til representanter i gruppene, er noe utdatert. Mot slutten av forrige semesteret startet Andreas en diskusjon rundt det nåværende referansegruppeheftet utarbeidet av studenttinget og på hvilke måter dette kan forbedres med tanke på å få mest mulig ut av referansegruppemøtet. Dette arbeidet ble tatt opp nå over jul og Andreas har utarbeidet et utkast og han er i dialog med noen representanter fra studenttinget om et samarbeid rundt dette. Det blir spennende å følge dette prosjektet utover våren og se om vi får til dette samarbeidet og om Andreas for gjennomslag for sitt forslag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s