Promovideo – oppdatering!

I vår foreslo AltUnd for multimediesenteret at de skulle produsere en promovideo rettet mot forelesere for å få flere forelesere til å vurdere å ta i bruk multimediesenterets tilbud om å filme forelesningene deres. Tanken bak videoen var at de som har tatt i bruk videoforelesninger i sin undervisning og at studenter som har hatt forelesere som har benyttet seg av tilbudet skulle dele sine erfaringer så forelesere som er interesserte i dette skal få større innsikt i hvordan det fungerer og hvordan studentene opplever dette.

Denne filmen er nå ferdig og ser slik ut:

 

Et av de viktigste poengene for forelesere å ta med seg er at man opplever lite frafall fra de ordinære forelesningene og at de fleste bruker videoforelesningene når de er forhindret i å møte i den aktuelle forelesningen eller når de skal repetere stoff som allerede er gjennomgått.

Foreleser Bjørn Andersen kommenterer også at videoforelesningene kan brukes av foreleseren selv til å vurdere kvaliteten på sine egne forelesninger. Dette er en teknikk som er godt kjent i mange fagmiljøer fra før av. Det kan være veldig konstruktivt å få sjansen til å observere seg selv utenfra for å se hvordan man opplever seg selv fra andre siden. Mange synes dette er ubehagelig. Årsaken til dette ubehaget man opplever ved å se sine egne prestasjoner på  film er nettopp at man blir ubehagelig klar over sider ved sin egen presentasjon av fagstoffet som ikke fungerer optimalt. Her bør foreleserne ta utfordringen og ikke være redd for å kontinuerlig vurdere og forbedre sitt eget undervisningsopplegg. Hvis man stopper opp og tenker seg om to ganger er ikke dette noe man skal frykte, men ønske velkommen som en ressurs som kan hjelpe til å forbedre undervisningskvaliteten på NTNU.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s