Teknostart

Hva er Teknostart og Humstart?

Teknostart er et obligatorisk oppstartsprogram for førsteårs sivilingeniørstudenter ved NTNU Gløshaugen. Ukene starter med informasjon, velkomst ved fakultetene, og inndeling i de gruppene som vil brukes i de neste to ukene. Hovedaktivitetene til Teknostart består av matematikk, grupperefleksjon og prosjektarbeid i grupper.

Humstart er et oppstartsprogram som gir en introduksjon til humanistiske studier ved NTNU Dragvoll. Programmet er obligatorisk for de fleste nye studenter ved Det humanistiske fakultet. Humstart er organisert som en obligatorisk del av introduksjonsemnet EXFAC, og hovedaktiviteten i Humstart er knyttet til fagområdet du har valgt.

Hva er hensikten med disse oppstartene?

Hensikten med disse oppstartene er først og fremt å gi studenten en positiv start på studie tiden, i form av å komme i kontakt med nye mennesker og få en innføring i de/det aktuelle fagfeltet. Videre er også Teknostart på sin side en fin måte å få repetert ligg grunnleggende før semesteret starter opp for fullt med fire fag, oppstarten må likevel ikke forveksler med introkursene som forgår på sommeren.

Studentassistenter

For at prosjektarbeidet og grupperefleksjonen skal gjennomføres best mulig ansettes en rekke studentassistent av NTNU de to oppstartsukene både for Humstart og Teknostart. Disse studentassistentene skal i forkant ha vært i gjennom kurset LAOS som gjennomføres av Uniped. Opplæringssystemet skal fremme læringsformer basert på dialog og faglig veiledning, bedre veiledningen for alle studenter ved NTNU gjennom regelmessige tilbakemeldinger i studieåret. Videre skal det bidra til mer studentaktive undervisningsformer og øke mulighetene for å utvikle og gjennomføre nye og varierte evalueringsformer. Studentassistentene styrker egen læring innenfor sine respektive fag og trene på samarbeid. Dette tar de med seg inn i grupperefleksjonen som studenter på Humstart og Teknostart har som en del av prosjektarbeidet

Altund belyser Teknostart og Humstart

Det er ingen hemmelighet at det kreves mye resurser fra universitetet å gjennomføre disse oppstartsukene. Studentene skal ha kompetente fagfolk rundt seg under prosjektarbeid og i undervisning. I tillegg kreves det en rekke studentassistenter for å få avviklet grupperefleksjon og prosjektarbeid. Vi i AltUnd, med Maria Foshaug i spissen skal i tiden fremover se hvordan disse ukene fungere i praksis. Gjennom møter med studenter, institutter, fakulteter og Teknostart- og Humstartansvarlige avdekke om det er samsvar mellom bestemmelsene og praksisen. Vi skal også se på om det noen steder hvor resursene kanskje ikke blir utnytte godt nok. Bakgrunnen for fokus på denne saken et at to av Altunds medlemmer selv har være studentassistent og samtlige har deltatt på Teknostart eller Humstart sitter på egne oppfatninger og erfaringer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s